Belföld

Akár ezer álláshelyet fel tud ajánlani a főváros a Tungsram kirúgott dolgozóinak

rtl.hurtl.hu

2022. május 3. 19:27

A BKV-nál, illetve a fővárosi közműcégeknél és fürdőkben helyezkedhetnének el. Csak Újpestről 400 embert bocsátanak el.

A Tungsram újpesti gyárából elbocsátásra kerülő 400 munkavállaló akár fizetése megtartásával is részt vehet majd átképzéseken, hogy kimaradás nélkül válthassanak munkahelyet a leépítés után – mondta Déri Tibor, Újpest polgármestere a Telex tudósítása szerint kedden. A cég befejezi a hagyományos izzók gyártását, és országosan összesen 1600 embert bocsát el.

A sajtótájékoztató előtt a Tungsram egyik vezetője, a cég szakszervezeti képviselője, Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes és három újpesti parlamenti képviselő tárgyalt az elbocsátott dolgozók jövőjéről.

Kiss Ambrus közölte: akár ezer álláshelyet fel tudnak ajánlani a főváros közmű- és egyéb cégeinél.

A főpolgármester-helyettes elmondta, a BKV 200 sofőrt és 200 további beosztásban újabb dolgozókat azonnal fel tudna venni, a közműcégeknél 390 dolgozónak tudnának munkát adni, a fővárosi fürdőknél pedig 70-80 betöltetlen álláshely van.

„Itt az ideje, hogy a kormány, amelynek a Tungsram stratégiai partnere, pontosan elmondja, hogy mit kíván tenni a dolgozók és a vállalat érdekében” – mondta Varju László. A DK parlamenti képviselője megjegyezte, hogy már korábban is fordult Palkovics Lászlóhoz, ám sem személyesen a miniszter, sem az általa vezetett Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) nem válaszolt a kérdésére.


Nyitókép: Dolgozó a Tungsram-csoport Váci úti fényforrásgyárában 2019. január 7-én. – Fotó: Bruzák Noémi / MTI

#Belföld#tungsram#leépítés#kirúgások#budapest#állás#fővárosi önkormányzat

Címlapról ajánljuk