Belföld

Jó hírünk van, ha nem bírja ki a nyárig: ezek a strandok már most hétvégén kinyitnak

rtl.hurtl.hu

2022. április 29. 13:44

Idén már nem a covid, hanem az időjárás szabja meg, mikor lehet strandolni.

A strandok néhány évtizede még szinte mindenhol május 1-én nyitották meg a kapuikat. Ez akkor is így volt, ha az időjárás még nem kedvezett a strandolásnak. írja közleményében a termalfurdo.hu.

Ma más a helyzet, mivel a legtöbb fürdő figyelembe veszi a vendégek számának várható alakulását és az időjárást.

Habár a május nem lesz különösen meleg, több strand már ezen a hétvégén megnyit.

  • Köztük van az ország legnagyobb fürdőkomplexuma, a hajdúszoboszlói Hungarospa, ami már április 30-án látogatható lesz, kivéve az Aquapark és a Prémium Zóna, amik júniusban nyitnak. Az idei strandszezon kezdetét nagyszabású bulival is megünneplik.
  • Egy másik nagy múltú és népszerű fürdőben, Zalakaroson is megkezdődik a strandszezon április utolsó napján. Itt a helyi népművészeti csoportok lépnek fel a délelőtt folyamán.
  • A margitszigeti Palatinus Fürdő, amely egy ideje már nemcsak nyáron, hanem télen is látogatható, már április 29-én megkezdi a kinti strand nyitását, ugyanis a Margaréta medence és az élménymedencék már ekkortól használhatóak.
  • A Paskálban a strandterületet a jelenlegi állás szerint április 30-án nyitják meg, azonban a 33 méteres úszómedencén május 1-ig bontják a sátrat, így azt a medencét pillanatnyilag nem használhatjuk.

A Gellért fürdő átfogó felújítás előtt áll, ami miatt egy időre be is fog zárni, azonban augusztus 31-ig még látogatható lesz. A standot várhatóan május 7-én nyitják meg. Az Aquaworldben május 14-re, a Pesterzsébeti és a Csillaghegyi Fürdőkben május 28-ra tervezik a nyitást. A Kondorosi strandját a tervek szerint május közepén nyitják. A többi budapesti strand nyitása június közepére várható.

Nyitókép: Oláh Tibor / MTVA

#Belföld#termálfürdő#strand#nyitás#nyár#covid#Időjárás

Címlapról ajánljuk