Belföld

Hvg.hu: Rogán Antal és Pintér Sándor konfliktusa miatt lecserélhetik a titkosszolgálatok vezetőit

rtl.hurtl.hu

2022. április 29. 9:21

Szijjártó Péter is elvesztheti az Információs Hivatalt a lap szerint.

Elkerülhet az Alkotmányvédelmi Hivatal Pintér Sándor belügyminisztertől, az Információs Hivatal pedig lehet, hogy nem Szijjártó Péter irányítása alá fog tartozni a következő kormány alatt, írja a hvg.hu.

A lap szerint lehetséges, hogy ezek a hivatalok a Miniszterelnökség alá kerülnek, azonban a polgári titkosszolgálati körökből származó informátoraik szerint felmerült Rogán Antal neve is. Azt írják: azt még nem tudni, hogy végső soron kik állhatnak majd a titkosszolgálatok élén.

Emlékeztetnek: hónapok óta hallani arról kormányzati körökben, hogy konfliktus van a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán és Pintér között. Van, aki ennek tudja be azt is, hogy a belügyhöz tartozó Nemzeti Védelmi Szolgálat lehallgatta Schadl Györgyöt és Völner Pált.

Azt írják, mindkét titkosszolgálatot érték bírálatok az elmúlt időszakban a kormányzaton belül is: az IH például közvetlenül Putyin inváziója előtt arról számolt be, hogy nem lesz háború. A lap információi szerint azért lehet Rogánnak köze a szervezetek irányításához, mert egy ideje nagyon közel került a nemzetbiztonság területéhez, állandó meghívottja a Nemzetbiztonsági Operatív Törzsnek is.

A lap szerint így könnyebben fel tudja használni a titkosszolgálati információkat a „propagandagépezetben”, és a segítségükkel végezheti az ellenségképek alakítását.

Úgy tudják, a kampányban előbukkanó és az ellenzék ügyeivel foglalkozó Anonymous-projektben részt vett az Alkotmányvédelmi Hivatal egyik volt munkatársa, aki jelenleg egy NER-es cégnél tölt be bizalmas pozíciót.

A lap szerint ha Rogán befolyása nőne, akkor 

nagyobb politikai nyomás nehezedne a szolgálatokra, és „nagyjából a közmédia sorsára jutnának”. 

Ezzel Orbán „salamoni döntéssel” tudná kezelni a két miniszter közötti konfliktust. Az elmúlt időszakban „megizmosodott” NVSZ ugyanis Pintérnél maradhat.

Ahogy az RTL Híradó is beszámolt róla, Orbán Viktor már tárgyal a leendő kormánytagokkal – de azt egyelőre nem tudni, pontosan kikkel:

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#pintér sándor#rogán antal#orbán viktor#titkosszolgálat#pegasus#kormány

Címlapról ajánljuk