Belföld

A Fidesz képviselője szerint nem méltó arra a száz éve született Göncz Árpád, hogy teret nevezzenek el róla

rtl.hurtl.hu

2022. április 29. 7:04

A szombathelyi közgyűlés fideszes tagjai nem szavazták meg Czeglédy Csaba javaslatát.

Nem méltó arra Göncz Árpád történelmi öröksége, hogy közterület névadója legyen Melega Miklós, a Fidesz-KDNP szombathelyi városi képviselője szerint. A közgyűlés fideszes képviselői nem szavazták meg a helyi tér átnevezését, tartózkodtak.

Eredetileg Czeglédy Csaba független képviselő – aki a választásokon a DK színeiben kikapott a fideszes Hende Csabától – terjesztett be javaslatot, hogy az Iseum előtti tér ezentúl a volt köztársasági elnök nevét viselje.

A Fidesz-frakció tartózkodása ellenére az ellenzéki többségű városvezetés megszavazta a javaslatot, ami így átment, írja az ugytudjuk.hu.

Göncz Árpád születésének századik évfordulóján az rtl.hu az egyköri köztársasági elnök második világháborús élményeit elevenítette fel.

Czeglédy korábban arról beszélt: Nem egy tiszta versenyben és nem egyenlő feltételek között zajlott a 2022-es választás. Az RTL Híradónak azt mondta, kampánya során arról kellett győzködnie az embereket, hogy az ellenzék nem akar katonákat küldeni Ukrajnába.

 

A politikust röviddel a választások előtt tárgyalás nélkül egymillió forintos pénzbüntetésre ítélte az Ördög Ügyvédjeként elhíresült ügyben a Veszprémi Járásbíróság. Személyes adattal visszaélésben találták bűnösnek. Czeglédy Csaba az RTL Híradónak azt mondta, nem ő hozta nyilvánosságra a volt győri polgármester szexvideóját.

 

Az idén száz éve született Göncz Árpádra nemcsak Szombathelyen, de a fővárosban is megemlékeztek. Erről is tudósított korábban az RTL Híradó:

 

Nyitókép: Mark Reinstein / Corbis via Getty Images

#Belföld#göncz árpád#czeglédy csaba#szombathely#ma

Címlapról ajánljuk