Belföld

Hadházy reagált Hollikra, Kövér dönthet majd az ellenzéki tisztségekről

rtl.hurtl.hu

2022. április 27. 13:45

A Fidesz kommunikációs igazgatója képes üzenetben üzent a Facebookon az ellenzéknek, Hadházy hasonló formában válaszolt. 

Nem árulunk zsákbamacskát. Aki nem tesz a Parlament alakuló ülésén esküt, nem viselhet semmilyen tisztséget sem majd.

Ezt közölte hétfőn este Facebook-oldalán Hollik István. A Fidesz kommunikációs igazgatója így reagált arra, hogy több ellenzéki képviselő várhatóan nem lesz ott a parlament alakuló ülésén, amit május másodikára hívott össze Áder János köztársasági elnök.

Az ellenzéki pártok között a választások óta nincs egyetértés arról, hogy elmenjenek-e az alakuló ülésre, hogy ott tegyék le az esküt, vagy tiltakozásképpen maradjanak távol az eseménytől. A Momentum és a Zuglóban győztes Hadházy Ákos már korábban jelezte, hogy bojkottálni fogják az alakuló ülést.


Hadházy szerdán a Facebook-oldalán reagált Hollik „fenyegetésére”, ami szerint a távolmaradó emberek „nem kapnak jól fizető pozíciókat”. A képviselő hozzátette:

Helyes. Így megmutatja, mennyire zavarja a Fideszt, ha nem megyünk be. És azt is, hogy ki a valódi ellenzék.

Közben az MTI beszámolója szerint eldőlt, hogy Kövér László határozhatja majd meg, hogy az ellenzéki politikusok milyen tisztségeket tölthetnek be az országgyűlésben, mivel erről szerdán sem sikerült megállapodniuk a parlamentbe jutott pártoknak.

Nyitókép: Hadházy Ákos a parlament épülete előtt, egy 2019-ben készült fényképen. Fotó: Akos Stiller/Bloomberg via Getty Images

 

#Belföld#hollik istván#hadházy ákos#parlament#országgyűlés#alakuló ülés#fidesz

Címlapról ajánljuk