Belföld

Orbán Viktor: Meghosszabbítjuk a benzin- és az élelmiszerárstopot

rtl.hurtl.hu

2022. április 27. 14:00

A miniszterelnök szerint a háború miatt nőnek az árak.

Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalán jelentette be: július 1-ig marad az ársapka az élelmiszereken és a benzinen. 


Orbán Viktor januárban jelentette be, hogy egyes alapélelmiszerek (kristálycukor, búzafinomliszt, napraforgó-ételolaj, sertéscomb, csirkemell, 2,8 százalékos tehéntej) árát három hónapra az október 15-i szinten rögzítik. Néhány nappal később pedig Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte, hogy a kormány döntése értelmében a csirke far-hát árát is befagyasztják, ez a termék az eredeti listán is szerepelt. 

A három hónapos időszak végének közeledtével az RTL Híradó szerette volna megszólaltatni a kormányt az árstopról, de senki nem adott interjút. Az Innovációs Minisztérium annyit írt válaszul, hogy, „a beavatkozás havonta több ezer forintos megtakarítást jelent a családok számára.” A bizonytalanság miatt felvásárlási hullám indult, a kereskedelmi dolgozók legnagyobb szakszervezete szerint. Sokan igyekeztek bespájzolni otthon a rögzített árú termékekből:


Nyitókép: Orbán Viktor / Facebook

#Belföld#árstop#kormányülés#farhát#orbán viktor

Címlapról ajánljuk