Belföld

Nagy Ervin: Lehet, hogy ha Antall József kikelne a sírjából, pofonokat osztogatna

rtl.hurtl.hu

2022. április 25. 11:25

A színész szerint most az „emberarcú Fidesz” jön, és még nincs itt a pillanat, hogy beszálljon a politikába. Egyfelől „agylobot kap” az igazságtalanságoktól, másfelől viszont nem szeretné tönkrevágni színészi karrierjét.

Nagy Ervin hosszú interjút adott a hvg360-nak, amelyben visszatérő kérdés volt, hogy a színész mikor száll be, ha egyáltalán beszáll a politikába. „A választás éjszakáján a Partizánnak azt mondta, ha Orbán Viktor nyer, lehet, hogy beszáll a politikába” – idézi fel a lap. 

Fontos az a szó, hogy lehet…De alapvetően azóta érzek így, amióta elkezdődött a színházakat és az egész művésztársadalmat is érintő kultúrkampf, ami szerintem 20-30 évvel veti vissza az országot

– mondta el a színész, aki hangot adott csalódottságának is, amiért szerinte ma Magyarországon „a cinizmus és a kizárólag a saját zsebet néző szemléletmód uralkodik”.

Egyszerűen folyamatosan azt érzem, éreztem, hogy semmibe veszik a demokráciát, és olyan típusú túlhabzás következett be, ami szerintem nem megengedhető. Ha Gyurcsány csinálta volna ugyanezt, akkor is így érezném

– fogalmazott Nagy, akinek megvan a véleménye arról is, hogyan kommunikál a kormány az orosz-ukrán háborúról: „szerintem komoly hiba, hogy a kormány azzal riogatja a népet, hogy meg fogunk fagyni, ha egyértelműen kiállunk Ukrajna mellett, miközben Oroszország nyilvánvalóan háborús bűnöket követ el a szomszédunkban. Ráadásul épp azzal a hatalommal nem mernek határozottan szembemenni, amely a legnagyobb forradalmainkat leverte.”

Tyű, ehhez azért kell gyomor. Lehet, hogy ha Antall József kikelne a sírjából, pofonokat osztogatna. Ugyanolyan morális gerinctörést látok itt, mint a kultúrában 

– tette hozzá. Arról pedig, hogy mi következik a NER-ben, így vélekedik:

Szerintem egyébként most jön egy kis puha kéz, egy kis barátkozás, az emberarcú Fidesz.

Nagy Ervin szerint nincs még itt a pillanat, hogy beszálljon a politikába.

Azért nekem át kell gondolnom, hogy szétcseszem-e a működő színész karrieremet. Szóval teljesen nem zárom ki az életemből sem a politikát, sem a lehetőséget, hogy magam is megszólaljak még társadalmi, közéleti kérdésekben, mert agylobot kapok az igazságtalanságok láttán. Nem szeretném, hogy egy ilyen – egyébként minden lehetőséggel rendelkező, de – szűklátókörű országban nőjön fel a gyerekem, és ha a változáshoz én is hozzá tudok tenni, akkor miért ne. De nem hiszem, hogy ennek most van itt az ideje.

Nyitókép: MTI  / Mohai Balázs

#Belföld#nagy ervin#szfe#Választás 2022#orbán viktor

Címlapról ajánljuk