Belföld

30 ezres CBA-utalvánnyal fizetnék ki az Erzsébet-táborokban dolgozó pedagógusokat

rtl.hurtl.hu

2022. április 25. 11:13

Pedagógusok tízezrei kaptak emailt a táborokat közpénzből szervező alapítványtól – közölte a PDSZ.

30 ezer forint értékű CBA-utalvánnyal szándékozik kifizetni a pedagógusok nyári táborban végzett munkáját az Erzsébet-táborokat közpénzből szervező magánalapítvány, számolt be honlapján a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ).

Mint írják, semmi baj nincs azzal, ha egy nevelőtestület úgy dönt, nyarából pár napot feláldoz a rábízott gyerekek érdekében, táboroztat, tábort szervez. Ugyanakkor törvényellenes erre bárkit is kötelezni. A táboroztatásért ellentételezés jár, és ez érvényes az Erzsébet-táborokat szervező Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítványra is, teszik hozzá.

Információik szerint a napokban pedagógusok tízezrei kaptak emailt az alapítványtól, amiben leírják, hogy „a napközi táborokat azon elkötelezett pedagógusok, nevelők szervezik és tartják meg, akik a tanév ideje alatt foglalkoznak a gyermekekkel, ismerik őket”.

Az Erzsébet-táborok email-címéről érkezett levél a PDSZ szerint megdöbbentő ellentételezést ajánl fel a részt venni szándékozó munkatársaknak.

Az elhivatott szervezők számára turnusonként plusz juttatásként 30 ezer forint értékű CBA hidegétkezési utalvány biztosított

– áll a levélben.

„Ne feledjük: azzal szúrunk ki legjobban a gyerekekkel, ha a megalázó feltételek ellenére is elvállaljuk ezeket a feladatokat, mivel pár év múlva már nem lesz képzett személy, aki képes lenne ezek mellett a feltételek mellett is elvállalni a táboroztatást” – teszi hozzá a PDSZ.

Nyitókép: Bodnár Boglárka / MTI

#Belföld#erzsébet-tábor#cba#pdsz#utalvány

Címlapról ajánljuk