Belföld

Gy. Németh Erzsébet szerint a DK választási győzelemre készült

rtl.hurtl.hu

2022. április 22. 8:45

Tisztességesen kell élni és dolgozni: szerinte ezért került fel a listára, és ezért ül be a parlamentbe.

Budapest alpolgármestere, Gy. Németh Erzsébet szerint pártja, a DK győzelemre készült a választások előtt. A Népszavának adott interjúban arról beszélt: a túlzott központosítás élhetetlen országot eredményez.

Azzal is tisztában van, hogy miután lecserélte fővárosi pozícióját a parlamenti helyére, nem ő fogja a vitákban „Orbán Viktort vagy Gulyás Gergelyt meggyőzni arról, hogy Budapestet és az önkormányzatokat másként kellene kezelni”.

Szerinte a fővárosi helyére a DK kiváló jelöltet állít majd. Az még nem derült ki, hogy pontosan kicsodát, de a lap szerint Élő Norbertet emlegetik lehetséges utódként.

Karácsony Gergely városvezetését progresszív időszaknak tartja, ami „megmutatta, hogy egymástól nagyon különböző pártok is jól tudnak együttműködni egy konkrét cél érdekében. A 2010 előtti MSZP-SZDSZ koalíciós ütközéseinek a töredékével sem kellett megküzdenünk.”

Szerinte a most megválasztott ellenzéki képviselők fő feladata az, hogy megmutassák a parlamenten kívül, hogy mi folyik odabent. Szerinte „kutyakötelességük” a parlamentben képviselni a választókat, de egészen más módszerekkel dolgozna, mint eddig.

Szerinte „tisztességesen kell élni és dolgozni, hogy érdemes legyen egy-egy listára felkerülni.” A politikus döntéséről korábban az RTL Híradó is forgatott riportot:


Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#gy. németh erzsébet#választás#parlament#képviselő#dk#vereség

Címlapról ajánljuk