Belföld

Szántóföldre van bejegyezve egy fideszes polgármester feleségének egyesülete, állami támogatást is kapott

rtl.hurtl.hu

2022. április 20. 16:18

Nincs nyilvános információ arról, mire fordította a Miniszterelnökségtől kapott nyolcmillió forintot a civil szervezet, amelynek honlapján aroma- és színterápiáról, főzőtanfolyamokról írnak, konkrétumok nélkül.

A Városi Civil Alap (VCA) egyik pályázatán nyert 8 millió forintot 2021 őszén a Békés megyei Sarkadra bejegyzett Egészségünkért Sport- és Kulturális Egyesület, amelynek vezetője Mokán Mária, a sarkadi fideszes polgármester, Mokán István felesége. Azt, hogy pontosan milyen célból pályázott állami támogatásra az egyesület a Miniszterelnökségnél, nem lehet tudni a Magyar Narancs cikke szerint.

Azt viszont igen, hogy az egyesület székhelye egy szántóföld Sarkad külterületén, ahol egyetlen épület sincs, illetve semmiféle egyesületi tevékenység nyomai nem láthatók.

A földhivatali adatbázis szerint a földterület egy sarkadi és egy békéscsabai magánszemély tulajdonában van, és a cikk szerint jól láthatóan mezőgazdasági tevékenységet végeznek rajta.

A lap a fideszes polgármester feleségének küldött kérdéseket, arról érdeklődve, hogy mire fordították az állami támogatást, és milyen konkrét tevékenységet végez az egyesület. Választ azonban a cikk megjelenéséig nem kaptak. Az egyesületről csak annak honlapján sikerült információkat szerezni. Az oldalon Mokán Mária önismereti és személyiségfejlesztési, aroma- és színterápiás programokról, szappanfőzésről és egészséges kozmetikumok készítéséről, pszichodrámáról, rajz-, tánc- és főzőtanfolyamokról ír, konkrétumok nélkül.

A polgármester felesége így fogalmazott a honlapon: „Összegezve, a célunk Sarkad és a kistérségi települései közösségének összekovácsolása sport és kulturális programok szervezésével.”

Nyitókép: Tavaszi árpát vetnek egy harminckét soros gabonavető géppel Gádoros határában, Békés megyében 2020. március 12-én. – Fotó: Rosta Tibor / MTI

#Belföld#sarkad#fidesz#polgármester#egyesület#pályázat#miniszterelnökség

Címlapról ajánljuk