Belföld

Jakab Péter: A Fidesz imádna, ha elmennék Mészáros lapjához szakérteni, mint Vona Gábor

rtl.hurtl.hu

2022. április 20. 21:41

Úgy látja: a stabil, nyugodt építkezésnek van itt az ideje.

„Hogy melyik párt hogyan vészeli át a villámokat, nem feladatom tudni. Azt viszont igen, hogy a Jobbiknak mi az egyetlen esélye: az, ha stabil marad. Itt és most nem a radikális változtatásoknak van helye, hanem a stabil, nyugodt építkezésnek” – írta ki Facebook-oldalára Jakab Péter, a Jobbik elnöke. Hozzátette: a Jobbik elnökeként nem az a felelős magatartás, ha a vihar kellős közepén elhagyom a kormányrudat, hanem az, ha erősen tartom, végrehajtva a szükséges korrekciókat.

A párt korábbi elnökének közéleti szerepére is kitért. Mint írta:

Tény, a választási eredmény után radikális változás lenne, ha követném Vona Gábor példáját, és inkább elmennék Mészáros Lőrinc lapjához »szakérteni«. A Fidesz imádna érte. Nem teszem meg nekik ezt a szívességet. 

Mint ismert, Vona Gábor azon az Indexen közli írásait, amelyet a politikai nyomásgyakorlásra hivatkozva tömegesen hagytak ott munkatársai, akik később megalapították a Telexet. Idén a Direkt36 oknyomozó portál mutatta be azt a titokban készült felvételt, amelyen az Index jelenlegi főszerkesztője, Fekete-Szalóky András arról beszél: „Egyetlen egy ember volt Magyarországon az elmúlt hét hónapban, aki az Indexbe pénzt tudott adni, vagy pénzt adott: azt Mészáros Lőrincnek hívják. Nem ő a tulajdonos, nem ő az izé, de ha mi minden alkalommal belemászunk Mészáros Lőrincbe és Várkonyi Andreába, akkor nem lesz, aki pénzt ad bele. Ennyi volt a történet.”

Nyitókép: Kovács Attila / MTI

#Belföld#jobbik#vona gábor#jakab péter#mészáros lőrinc

Címlapról ajánljuk