Belföld

L. Simon László megdöbbent a háziorvosi ellátás működésén

rtl.hurtl.hu

2022. április 19. 21:10

A volt államtitkár nem érti, hogy jutottunk odáig, hogy beteg édesanyját arra kérték, ne menjen be a rendelőbe, pedig a járvány kezdete óta ez a protokoll.

A Facebookon fejezte ki megdöbbenését L. Simon László amiatt, hogy a háziorvos lebeszélte édesanyját arról, hogy bemenjen a rendelőbe – írja a Magyar Hang.

A Fidesz volt országgyűlési képviselője, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója azt írta:

Elképzelhető manapság, hogy egy háziorvosi rendelésre csak telefonon lehet bejelentkezni? S ha felhívja egy 72 éves szívbeteg asszony a háziorvosát, mert vérnyomás problémákkal küzd, s napok óta komoly megfázással, vélhetően tüdőgyulladással fekszik egyedül a lakásában, hogy ebben az esetben azt mondja neki a háziorvosa: nehogy bemenjen a rendelőbe, mert még megfertőz valakit?

A volt államtitkár nevén nevezi a gárdonyi háziorvost, hozzátéve, hogy ő maga pedig tehetetlen, mert épp „a világ másik felén” van, és „kilenc órányi időeltolódás nehezíti a kommunikációjukat”. Azt írta, amikor ő gyerek volt, a háziorvos azonnal bepattant a Trabantjába, és ment a beteghez.

Nem értem, hogy jutottunk idáig. De kérem, most ezt senki se kenje a politikára és a háziorvosok fizetésére

– írta a politikus, akinek több kommentelő is elárulta, hogy a koronavírus-járvány kezdete óta ez a protokoll, máshol is így működik az ellátás.

L. Simon László egyébként nemrég egy interjúban beszélt arról, hogy a Magyar Nemzeti Múzeumban 2010-ig bezárólag jelenítenék meg a történelmet, az intézménynek Kubatov Gábor Fidesz-alelnök is elküldte képviselői igazolványát.

Nyitókép: MTI / Illyés Tibor

#Belföld#l. simon lászló#egészségügy#háziorvos

Címlapról ajánljuk