Belföld

Visszaszólt a magyar külügy a szlovák parlament elnökének: A 21. században élünk!

rtl.hurtl.hu

2022. április 11. 10:29

Boris Kollár a magyar kormány revizionista terveiről beszélt, erre Menczer Tamás figyelmeztette a dátumra.

Szűkszavú és szokatlanul visszafogot, diplomatikus választ adott a magyar kormány részéről Menczer Tamás a szlovák parlament elnökének szavaira. Boris Kollár többek között arról beszélt, hogy egy sikeres orosz agresszió okozta zavart Orbán Viktor úgy használna ki, hogy rátenné a kezét Szlovákiára, szerinte ugyanis feltűnően sokat beszélnek Nagy-Magyarországról a kormány berkeiben.

A Szlovák Nemzeti Tanács elnöke valószínűleg elnézte a naptárat, tisztelettel felhívjuk Boris Kollar figyelmét arra, hogy a XXI. században élünk

– fogalmazott a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatási államtitkára a Facebook-oldalán, ami a magyar külügyi vezetés, általában éles reagálásaihoz képest (például Szijjártó Péter miniszteré Ukrajna esetében) meglehetősen visszafogott hangvételű. Menczer valószínűleg arra utalhatott, hogy Magyarország 20. századi jelenségnek tekinti a revizionizmust, vagyis a trianoni békeszerződés előtt létezett Nagy-Magyarország elképzelését.

„Az elmúlt évtizedben mi nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy Magyarország és Szlovákia együttműködése folyamatosan fejlődjön, azzal mindkét ország jól járjon. Szép eredményeket értünk el együtt, és készen állunk arra, hogy kapcsolatainkat tovább építsük az Európai Unió keretein belül, melynek már régóta mindketten tagjai vagyunk” – tette hozzá Menczer.

Nyitókép: Menczer Tamás – Fotó: Máthé Zoltán / MTI

#Belföld#szlovákia#menczer tamás#külgazdasági és külügyminisztérium

Címlapról ajánljuk