Belföld

Márki-Zay Péter szerint most jött el az ideje, hogy jobboldali pártot alapítson

rtl.hurtl.hu

2022. április 11. 12:20

Szerinte a Fidesz a „nem tolvaj jobboldaliak számára nyilván vállalhatatlan”.

Éppen most van itt az ideje, hogy egy a jobboldaliak széles körében is elfogadható párttal erősödjön az ellenzék, ahol a korrupció vagy a szélsőségesség fel se merülhet

– írta Facebook-oldalán Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere és az április 3-i országgyűlési választáson súlyos vereséget szenvedett ellenzéki pártszövetség volt miniszterelnök-jelöltje.

Márki-Zay szerint fontos, hogy létrejöjjön egy jobbközép szavazóknak elfogadható néppárt, amely az Európai Néppárt (vagyis a Fidesz egykori európai pártcsaládja, amelyből 2021-ben kilépett - a szerk.) hazai partnereként két év múlva elindul az európai parlamenti választáson, és addig is teljes erővel szervezi az ellenállást, valamint kiáll a politikai okból meghurcolt ellenzékiek mellett.

A Fidesz a nem tolvaj jobboldaliak számára nyilván vállalhatatlan. Persze a mai Magyarországon a vidéki kistelepülések és a legszegényebbek eléréséhez ennek a pártnak teljesen új szerepet kell találni

– írta a politikus, aki szerint még mindig „itt van velük 120 Kossuth-kör, 27 ezer szavazatszámláló, több tízezer aktivista”.

Márki-Zaynak már van egy mozgalma, a 2018-ban alakult Mindenki Magyarországa Mozgalom, amely azonban nem alakult párttá és a 2022-es választásra sem fogadta el egyenrangú partnerként az ellenzéki pártszövetség, így az országos listán sem kapott helyeket.


Nyitókép: Márki-Zay Péter / Facebook

#Belföld#márki-zay péter#párt#európai parlamenti választás

Címlapról ajánljuk