Belföld

Czeglédy Csaba: Karácsony Gergely elárulta az ellenzéki közösséget

rtl.hurtl.hu

2022. április 11. 13:51

A szombathelyi választókerületben vereséget szenvedett DK-s politikus a főpolgármestert is hibáztatja a választási kudarcért.

Fontos tanulság, hogy ne keressük tovább a kiábrándult fideszes szavazókat. Nincsenek kiábrándult fideszesek

– írta a választási kudarc okait boncolgató Facebook-posztjában Czeglédy Csaba DK-s politikus, aki az ellenzéki pártszövetség egyéni képviselőjelöltjeként vereséget szenvedett április 3-án a fideszes Hende Csabával szemben.

Czeglédy szerint megdőlt az az elmélet is, hogy össze lehet adni a négy évvel ezelőtti, különböző ellenzéki pártokra leadott szavazatokat. Ugyanis a 2018-as eredmény szerint ez alapján 47 százalékát kellett volna kapnia a voksoknak, április 3-án viszont csak a 40,23 százalékát kapta. Az is látszik, hogy a Jobbik volt szavazói nem kértek az alapvetően baloldali ellenzéki összefogásból.

Czeglédy leszögezte, a tavaly őszi ellenzéki előválasztás ugyan szükséges, innovatív és népszerű volt,

ám Karácsony Gergely főpolgármester „elárulta az ellenzéki közösséget azzal, hogy visszalépett“ a miniszterelnök-jelölti előválasztás második fordulójában Márki-Zay Péter javára.

Így nem tudhatjuk meg, hogy végül ki nyerte volna meg a második fordulót, ha mind állva maradnak.

A politikus szerint Márki-Zay ugyan érzékelhetően népszerűvé vált az előválasztási győzelme utáni pár hétben, és főleg a fiatalok körében, azonban a háború a Fidesz malmára hajtotta a vizet.

Az emberek inkább elhitték Orbánnak, hogy megvédi a magyarokat, mint a nem integráló személyiségű Márki-Zaynak, aki ráadásul kimondta azt az (ön)gyilkos mondatot, amire a Fidesz pillanatok alatt felépítette a kampányát

– írta Czeglédy.


Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#czeglédy csaba#karácsony gergely#márki-zay péter#vereség#előválasztás

Címlapról ajánljuk