Belföld

Kovács Zoltán a CNN-nek: Magyarország az EU és NATO mellett áll minden döntésben

rtl.hurtl.hu

2022. április 9. 7:15

De fegyvereket nem küld a kormány Ukrajnának. 

Az ukrán háborúval kapcsolatban kérdezte péntek este Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkárt a CNN vezető nemzetközi tudósítója Christiane Amanpour. Kovács az interjúban elmondta, hogy Magyarország teljes egészében az unió és a NATO mellett áll minden döntésben, de a magyar nép nem akarja, hogy belerángassák őket ebbe a háborúba, és ezért nem küldünk fegyvereket és katonákat Ukrajnába.

Kovács ugyanakkor jelezte, hogy „segítünk minden menekültnek”, valamint a magyar kormány készen áll mindent megtenni a békéért, ezért is jelentkezett Budapest a béketárgyalások helyszínének.

Arra a kérdésre, hogy miért hajlandó Magyarország teljesíteni Putyin kérését, hogy rubelben fizessen az ország az orosz földgázért, Kovács közölte, hogy ez csak technikai kérdés, és nem érinti az uniós szankciókat. Kovács kiemelte, hogy Magyarország  nagy mértékben rá van utalva az orosz földgázra és kőolajra.


Nyitókép: Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára. Fotó: MTI/Kovács Attila

 

#Belföld#kovács zoltán#orosz-ukrán háború#ukrajna#oroszország

Címlapról ajánljuk