Belföld

Nevet váltott az Orbán Viktor nevében használt Twitter-fiók

Zalavári NoémiZalavári NoémiMohos MátéMohos Máté

2022. április 5. 12:06

A régi névre pedig rátette a kezét egy troll.

Felhasználónevet, azaz handle-t váltott Orbán Viktor nevében használt fiók kezelője a Twitteren. Április 3-án még az @_miniszterelnök címről tweetelt, ám azóta már @orbanxviktor-ként szerepel.

A Twitter-fiók leírásában az szerepel, hogy ez Orbán Viktor miniszterelnök hivatalos közösségi oldala, a rajta szereplő posztok pedig megegyeznek a kormányfő Facebook-posztjaival, a profilt több mint 16 ezren követik. 

Havasi Bertalan miniszterelnöki sajtófőnök ugyanakkor kérdésünkre azt közölte, hogy 

Orbán Viktornak nincs Twitter-fiókja. 

Arra a kérdésünkre ugyanakkor nem válaszolt Havasi Bertalan, hogy tudnak-e a fiók létezéséről, és tervezik-e annak bejelentését, hogy valaki visszaél Orbán Viktor nevével.

A profil tulajdonosa – aki tehát nem Orbán Viktor – mindenesetre a váltással maga mögött hagyta azokat a bejegyzéseket, amikben még a névváltoztatás előtt taggelték be őt: számos ilyenben a Putyinnal való barátságáért szidták a közösségi oldal felhasználói, mint az alábbiakban.

 


A profil így nézett ki korábban:

És ez lett belőle:

A hasonló kritikus tweeteket így már nem lehet fellelni Orbán említései között. A régi felhasználónevet pedig – ahogyan az ilyenkor szokás, ha nem védik azt le – felvette egy troll, aki elődjével ellentétben már a leírásában figyelmeztet, hogy ő nem egyenlő az igazi Orbán Viktorral.

#Belföld#orbán viktor#twitter#putyin#barátság#felhasználónév#változtatás

Címlapról ajánljuk