Belföld

A Kúriához fordul a Kétfarkú Kutya Párt, mert a Fidesz szövetségesei kézbesítik a szavazólapokat a Vajdaságban

rtl.hurtl.hu

2022. március 24. 15:21

A Nemzeti Választási Bizottság ebben nem talált kivetnivalót.

A Kúriához fordul a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, mert több vajdasági településen a Fidesz helyi szövetségese, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) aktivistái kézbesítik a levélszavazás szavazólapjait – írja a Telex.

A Szabad Magyar Szó szerint a szabadkai Concordia Minoritas Hungarie egyesület szerződhetett a Szerb Postával arról, hogy ők kézbesítik a szavazólapokat, amiket egyes településeken ki sem visznek a választásra jogosultaknak, hanem interneten értesítik őket, hogy menjenek be a helyi irodájukba, és ott adják le a szavazatokat.

A Nemzeti Választási Iroda ebben nem talált kivetnivalót, mindössze felhívta a kézbesítésben közreműködők figyelmét, hogy tartózkodniuk kell „a választópolgárok szabad joggyakorlásának befolyásolásától”.

A Kétfarkú Kutya Párt azonban úgy véli, hogy a VMSZ helyi aktivistái a Fidesz testvérpártjaként a Fideszre szavazásra kérik a címzetteket, ezért érintett pártként a Kúriához fordulnak.

Nyitókép: Levélszavazatát leadni készülő nő érkezik a szabadkai magyar főkonzulátusra 2016. szeptember 19-én, a kvótanépszavazáson – Fotó: MTI / Molnár Edvárd

#Belföld#választás#Választás 2022#vajdasági magyar szövetség#vajdaság#szerbia#nemzeti választási bizottság#kúria#magyar kétfarkú kutya párt

Címlapról ajánljuk