Belföld

Elárulta a Vígszínház, mi okozhatta Wunderlich József balesetét A padlás előadásán

Molnár RichárdMolnár Richárd

2022. március 21. 12:44

A színész lezuhant egy létra tetejéről a színpadra a vasárnap esti előadáson, amit félbe is szakítottak. Az esést pillanatnyi rosszullét okozhatta, Wunderlich már jól van.

Több olvasónk is jelezte, akik nézőként vettek részt a budapesti Vígszínházban a Padlás című musical március 20-i, esti előadásán, hogy Wunderlich József színész balesetet szenvedett: egy díszletként szolgáló létra tetejéről zuhant le.

Az esés után Wunderlich nem tudta folytatni az előadást, így azt félbeszakították.

Frissítés: Érdeklődésünkre a Vígszínház közölte: Wunderlich József az előadás vége felé egy pillanatnyi rosszullét következtében a díszletbe épített létráról leesett. Az előadás félbeszakadt, a művészt kórházba szállítás után megvizsgálták, de szerencsére az esés következtében nem sérült meg, így még az éjszaka folyamán hazament. Jelenleg otthon pihen.

Frissítés: Wunderlich József is jelzett Facebook-oldalán az aggódó közönségnek, hogy nem sérült meg a balesetben és jól van:


Egy néző az alábbi beszámolót adta a balesetről az rtl.hu-nak:

„A második felvonás közepén a Süni karaktert játszó színésznő a padlás tetején hegedül, a Rádiós, akit Wunderlich József játszott, egy 4 méter magas létra tetején áll, a tetőablakon kihajolva próbálja Sünit behúzni. Süni még nem ért oda hozzá, kb. 2 méterre volt. És mivel ő hegedült, őt nézte mindenki, és egyszercsak észrevettük, hogy Wunderlich József zuhan lefele a létráról.

A színpadon ért földet, de ráesett a két dobogóból álló emelvényre. Nem látszott, hogy csak rosszul lépett, vagy rosszul lett volna, és emiatt engedte el a létrát.

Furcsa, hogy mikroportot viselt minden színész, köztük ő is, és nem kiáltott fel esés közben és a becsapódáskor sem. De ez talán betudható annak, hogy profi színész, és még hitte, hogy jelenetben tud maradni. A jelenet még 4-5 másodpercig folytatódott, de akkor felkiáltott az egyik színész:

Álljatok le és hívjatok azonnal mentőt!

Ekkor minden fényt felkapcsoltak, berohantak az ügyelők, és mindenki a színpadra, a színház alkalmazottai közül. Józsefet végül elvitték a díszlet mögé, a nézőket pedig hazaküldték" – írta a szemtanú.

A színész Facebook-oldalán és Instagramján sokan kívántak jobbulást és felépülést a művésznek.

Nyitókép: Wunderlich József F. Scott Fitzgerald A nagy Gatsby című regényéből készült színmű próbáján a Vígszínházban 2019. szeptember 4-én. – Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

#Belföld#vígszínház#wunderlich józsef#baleset#padlás#Kultúra#ma

Címlapról ajánljuk