Belföld

„A kormány valamit el akar titkolni a magyar polgárok elől” – az ellenzék szerint a Fidesz szabotálja a drónügyet

rtl.hurtl.hu

2022. március 20. 10:31

Nyílt levélben követelik Kövér Lászlótól, hogy utasítsa Kósa Lajost a Magyarország felett átrepülő katonai eszköz miatt a bizottsági ülés összehívására.

Az rtl.hu is beszámolt róla, hogy március 11-én lezuhant egy robbanóanyagot is szállító, szovjet gyártmányú Tu-141-es drón Horvátország fővárosában, amely 40 percen keresztül repült át a magyar légtéren a Honvédség beavatkozása nélkül. Az eset miatt az ellenzéki pártok megpróbálták összehívni az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának ülését, ám Kósa Lajos, a bizottság fideszes elnöke indoklás nélkül elhalasztotta az ülést.

Emiatt Vadai Ágnes (DK), Harangozó Tamás (MSZP) és Lukács László (Jobbik) parlamenti képviselők vasárnap nyílt levélben fordultak Kövér Lászlóhoz, a parlament fideszes elnökéhez,

mert szerintük Kósa Lajos, a bizottság fideszes elnöke folyamatosan elszabotálja a bizottsági üléseket.

„Több alkalommal kezdeményeztük az illetékes Honvédelmi és rendészeti bizottság összehívását, ám a bizottság elnöke vagy nem hívta össze a bizottsági ülést, vagy ha összehívta, akkor azt kevesebb, mint 24 órával az ülés kezdete előtt indoklás nélkül lemondta. Oroszország Ukrajna elleni agressziója veszélyt jelent hazánkra. Egy ilyen incidensről való hiteles és folyamatos tájékoztatás a magyar állampolgárok biztonságérzetét javítaná” – fogalmazott a képviselők nyílt levele, akik felszólították Kövért, hogy utasítsa Kósát a bizottsági ülés összehívására.

Nyitókép: Kósa Lajos – Balogh Zoltán / MTI

#Belföld#drón#kövér lászló#vadai ágnes#harangozó tamás#orosz-ukrán háború

Címlapról ajánljuk