Belföld

Dobrev szerint a háború nem nyitja meg újra az uniós pénzcsapokat

Dévai LászlóDévai László

2022. március 19. 13:36

Az EP-képviselő szerint Magyarország és Lengyelország nem részesülhet a Helyreállítási Alapból sem.

A Bloomberg korábban úgy értesült, hogy az orosz-ukrán háború miatt Magyarország és Lengyelország is megkaphatja a korábban a két országtól megvont EU-s pénzeket, de ezt most Dobrev Klára, a DK EP-képviselője az ATV Startban megcáfolta.

Az EU nem szabadítja fel a kohéziós forrásokat, ahogy Magyarország a magyar kormány miatt nem részesül a Helyreállítási Alap pénzeiből sem. Az Unió azokat a forrásokat szabadítja fel, amik ahhoz szükségesek, hogy az Ukrajnából érkező több millió menekültet tisztességesen el lehessen látni

 – magyarázta Dobrev.

A politikus szerint világosan kell látni, hogy az Európai Unió az Orbán-kormány korrupciója miatt nem tud további forrásokat biztosítani Magyarország számára.

Dobrev szerint jelenleg nem az a helyzet, hogy az uniós politikusoknak lett elegük abból, hogy „Orbán oligarchái gazdagodnak”, hanem az embereknek, egészen pontosan az európai adófizetőknek. 

Az már köztudomású tény, hogy a magyar kormány az EU-s pénzek jelentős részét ellopja. A magyar korrupcióról beszélgetnek a dán, a holland, a francia vagy éppen a finn televíziós műsorokban is.

– mondta Dobrev Klára.

Nyitókép: Szigetváry Zsolt / MTI

#Belföld#dobrev klára#dk#helyreállítási alap#fidesz

Címlapról ajánljuk