Belföld

Kisiklott a fogaskerekű Budapesten, másnap bejelentették, hogy nem jár másfél hónapig

rtl.hurtl.hu

2022. március 10. 18:32

A pótlóbuszjáratok közül kettő csak akkor indul el, ha telefonon vagy online az utasok jelzik rá az igényüket.

Kisiklott a budai fogaskerekű szerdán a Balesetinfo információi szerint az Adonis utcánál. A portál szerint a Városmajor végállomás felé tartó szerelvény vezérlőkocsija siklott ki, az eset során pedig a megállónál található váltó is szétment.

Bár a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye a balesetre nem tér ki, de csütörtökön bejelentették:

március 16-a szerdától nem közlekedik a fogaskerekű várhatóan április 29-éig pályakarbantartás miatt.

A közlemény szerint a Széll Kálmán tér és a Svábhegy között a 21-es és a 21A autóbusszal, a Királyhágó tér és a Svábhegy között a 212-es busszal, a vonal felső szakaszán, a Svábhegy és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút között a 60-as pótlóbusszal lehet utazni. Az alsó szakaszon található Orgonás és Esze Tamás iskola megállóhelyek térsége pedig a 60A és 60B járatokkal érhető el.

A 60A és a 60B pótlóbusz munkanapokon reggel 6 és 9, valamint délután 15 és 18 óra között az előre meghirdetett menetrend szerint jár.

Hétköznap a többi napszakban, valamint szombaton, vasárnap és ünnepnapon egész nap azonban telebuszrendszerben közlekedik, azaz csak akkor indul el, ha erre igény van.

Az utazási szándékot a BKK Telebusz oldalán vagy a +36 1 325 5255-ös telefonszámon lehet jelezni legkésőbb az indulási időpont előtt 30 perccel. Amennyiben regisztrált utasokkal még nem telt meg a busz, a járművezetőnél jelentkezve előzetes bejelentés nélkül is lehet utazni a buszon – ismertették.

Nyitókép: Jászai Csaba / MTVA

#Belföld#fogaskerekű#bkk#budapest#pótlóbuszok

Címlapról ajánljuk