Belföld

Idén nem jönnek a Békemenetre lengyel szimpatizánsok, inkább otthonról támogatják Ukrajnát

rtl.hurtl.hu

2022. március 3. 15:18

Ilyen még nem volt, de Ukrajna megsegítésére ajánlották fel a Budapestre kibérelt különvonatukat.

Első alkalommal szervezett lengyel részvétel nélkül tartják a Békemenetnek nevezett kormánypárti kampányrendezvényt március 15-én. A Civil Összefogás Fórum (CÖF) által szervezett eseményekre 2012 óta hagyományosan különvonatot bérelt a Gazety Polskiej Klub, a Gazeta Polska nevű jobboldali-konzervatív magazinhoz kapcsolódó szervezet, hogy lengyelek is eljöhessenek Budapestre – írta az Átlátszó.

A szervezet Facebook-oldalán ezt írják:

Két hét múlva terveztük, hogy elmegyünk magyar barátainkhoz a budapesti nemzeti ünnepre. Ez lett volna a 10. évfordulós nagy utazásunk Magyarországra. Azt terveztük, hogy részt veszünk a Békemeneten (…) 10 évig béreltünk egy különvonatot a Lengyel Államvasutaktól. Sajnos ma azt látjuk, hogy a vonat, amivel Magyarországra kellett volna mennünk, a Putyin bestiális viselkedése elől menekülő gyermekes anyák számára létfontosságúvá vált.

Ezért a bérelt vonatot felajánlják a Lengyel Államvasutaknak, hogy segítsék gyermekes anyák kimentését Ukrajnából, emellett a klub erőforrásainak nagy részét az ukrán menekültek megsegítésére fordítják.

Nyitókép: A Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány Békemenetének résztvevői a Szabadság hídon 2021. október 23-án. – Fotó: Balogh Zoltán / MTI

#Belföld#békemenet#lengyelország#orosz-ukrán háború

Címlapról ajánljuk