Belföld

Lemondott Varga Judit férje a Diákhitel Központ éléről

rtl.hurtl.hu

2022. február 28. 14:45

Magyar Péter 2018 óta vezette az állami céget.

Az állami tulajdonú, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) csoporthoz tartozó Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója, Magyar Péter saját kezdeményezésére, közös megegyezéssel távozik a cég éléről. A vezérigazgatói feladatokat keddtől Havelda Balázs, a társaság pénzügyi vezérigazgató-helyettese veszi át – közölte az MFB.

Magyar Péter – a 2019 óta igazságügyi miniszteri tisztséget viselő Varga Judit férje – a Diákhitel Központot 2018 óta vezette. A házaspár válásáról tavaly februárban röppentek fel pletykák, de ezek, egyelőre úgy tűnik, alaptalanok voltak.

Varga Juditot tavaly decemberben egy, a magánéletét érintő pletykával támadta Az ördög ügyvédje Facebook-oldal. A miniszter rágalmazás miatt tett feljelentést.

A házaspár legutóbb idén januárban került a figyelem középpontjába, amikor Varga Judit egy férjétől kapott, másfél millió forintot érő karórával fényképezkedett egy húspult előtt, az egyes húsfélékre bevezetett hatósági árakat méltatva.

Nyitókép: Varga Judit igazságügyi miniszter az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjén a Hősök terén 2021. szeptember 12-én. Jobbról Magyar Péter, a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója. – Fotó: Máthé Zoltán / MTI

#Belföld#varga judit#diákhitel#lemondás

Címlapról ajánljuk