Belföld

Magyar Honvédség: Hazánk lakossága jelenleg nincs közvetlen veszélyben

rtl.hurtl.hu

2022. február 24. 12:15

Katonákat és eszközöket csoportosítanak át az ország keleti régióiba.

Magyarországon nincs háborús helyzet, béke van, amit szeretnénk megőrizni

– közölte Facebook-oldalán a Magyar Honvédség azután, hogy Oroszország csütörtökön hajnalban megtámadta Ukrajnát. A bejegyzés szerint számtalan levél, telefon, állampolgári megkeresés érkezett a honvédelmi tárcához a keleti országrészben tapasztalható katonai járműmozgások, a légtérben megjelenő helikopterek és Gripen vadászrepülőgépek kapcsán. Azt írják, hogy az Ukrajnában kialakult helyzet miatt a Magyar Honvédség katonákat és eszközöket csoportosít át az ország keleti régióiba.

Hazánk lakossága jelenleg nincs közvetlen veszélyben. Az ország lakosainak nincs miért aggódniuk, nem kell félniük, mindennapi életüket ez nem befolyásolja. Bízzanak a Magyar Honvédségben, a katonáink szakszerű, hozzáértő munkájában

– áll a bejegyzésben, amely szerint a Honvédségnek minden eshetőségre fel kell készülnie az ország és az állampolgárok biztonságának garantálása érdekében. A határ közelében élők türelmét és megértését is kérik, mert a szárazföldi és légi eszközök mozgása nappal és éjjel is zajjal járhat.

#Belföld#orosz-ukrán háború#ukrajna#magyar honvédség

Címlapról ajánljuk