Belföld

Hadházy Ákos: Horváth Csaba meggyanúsítása nem politikai leszámolás

rtl.hurtl.hu

2022. február 23. 20:15

A politikus szerint a nyomozásban keletkezett iratok nagyon sok, nagyon magas rangú kormánypárti szereplő érintettségéről szólnak.

„Nem politikai leszámolás, hanem tényleges cselekmények vezettek Horváth Csaba meggyanúsításához” – erről beszélt Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a Magyar Hang megkeresésére annak kapcsán, hogy Zugló szocialista polgármesterét a Központi Nyomozó Főügyészség egy korrupciós ügy gyanúsítottjaként hallgatta ki

Az országgyűlési választáson Zuglóban induló Hadházy Ákos információi szerint 

rendkívül szerteágazó ügyben folytat nyomozást a főügyészség, amelynek egyik mellékszála érhetett el Zugló polgármesteréig. 

Horváth Csaba meggyanúsításának szerinte minden bizonnyal megvannak az alapjai, ám az ügyészségtől elvárható lenne, hogy hozzák nyilvánosságra, pontosan milyen bűncselekmények elkövetését feltételezik, és erre milyen bizonyítékok vannak. 

A független képviselő azt mondta, néhány hete hallott a polgármester érintettségéről, arról ugyanakkor nincs információja, ki lehet a másik meggyanúsított személy. Elmondta ugyanakkor, hogy információi szerint a nyomozás során korábban őrizetbe vett személy tett terhelő vallomást a politikusokra.

Hadházy Ákos szerint a 

Horváth minden bizonnyal nem a legnagyobb hal az ügyben, a valószínűsíthető áfacsalásban ugyanis nagyvállalatok vettek részt, a nyomozásban keletkezett iratok nagyon sok, nagyon magas rangú kormánypárti szereplő érintettségéről szólnak 

és számos bűncselekmény gyanúját keltik.

Nyitókép: Mónus Márton/MTI

 

#Belföld#hadházy ákos#horváth csaba#gyanúsítás#ügyészség

Címlapról ajánljuk