Elhunyt személyek adatait találták Gődény György pártjának ajánlóíveinA választási bizottság megteszi a szükséges jogi lépéseket.
Belföld

Elhunyt személyek adatait találták Gődény György pártjának ajánlóívein

rtl.hurtl.hu

2022. február 23. 12:25

A választási bizottság megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Korábban elhunyt személyek adatai és aláírásai szerepeltek a „N.É.Pártja” nevű jelölőszervezet ajánlóívein – állapította meg a Budapest 04. számú választókerületi választási bizottság, amely „megteszi a szükséges jogi intézkedéseket”.

Tordai Bence, aki a választókerületben az ellenzéki pártok jelöltjeként indul, azt írja Facebook-oldalán, hogy a Gődény György-féle pártról van szó, amelynek jelöltje olyan ajánlóíveket adott le, amelyeken 11 elhunyt ember adatai és aláírásai szerepelnek.

 

Gődény György a 2018-as választáson a Közös Nevező Párt színeiben indult. Korábban a Telex a rendőrség tájékoztatása alapján arról írt, hogy a választás után 32 olyan büntetőeljárás indult, amiben a Közös Nevező érintett volt. A pártnak 153 millió forint kampánytámogatást kellett volna visszafizetnie az államkincstár számára, miután mindössze 0,07 százaléknyi szavazatot kapott.

#Belföld#választás#Választás 2022#gődény györgy#választási csalás#normális élet pártja#választási bizottság#tordai bence

Címlapról ajánljuk