Belföld

Kibertámadás érte Gattyán György cégét, ami a kormánynak is szolgáltat

rtl.hurtl.hu

2022. február 23. 13:02

A támadók hozzáférhettek az ügyfelek adataihoz.

Kibertámadás érte a Gattyán György érdekeltségébe tartozó Netlock Kft.-t, amelynek hitelesítési rendszerét több kormányzati szolgáltatás is használja – írja az Azonnali. A portálnak több olvasója jelezte, hogy üzenetet kapott a cégtől, amiben arról tájékoztatták, hogy külső támadás érte a rendszerüket, és a támadók hozzáférhettek az adataikhoz.

Az ügyfelek biztonsága érdekében – a tájékoztatás szerint – a cég úgy döntött, hogy jelszócserét kényszerít ki az onlinessl nevű szolgáltatásuk felhasználóinak körében. Azt is írták, hogy a feltárt sérülékenységet javították. Az Azonnali értesülése szerint hétfőn történt a kibertámadás.

Az e-aláírások szolgáltatásával is foglalkozó Netlock a Docler Holding tagja, ez Gattyán György tulajdonában van, aki a Megoldás Mozgalom színeiben indul a választáson. A Netlock az egyik legnagyobb szereplő a hitelesítési szolgáltatások piacán, szoftvereit egy sor, e-közigazgatással kapcsolatos szolgáltatáshoz használják.

Az rtl.hu-n korábban összefoglaltuk, hogy a választáson induló Gattyán György érdekeltségei milyen megbízásokat, támogatásokat kaptak az államtól. Ebből kiderül, hogy a Netlock 2021 elején 900 millió forintos támogatást kapott egy Rogán Antal kabinetminiszterhez közeli magántőkealaptól, illetve az állami Eximbanktól is.

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

 

#Belföld#gattyán györgy#netlock#kibertámadás#hackertámadás#Választás 2022#választás

Címlapról ajánljuk