Belföld

Dunakeszi, szombathelyi és szigetmonostori iskolák is csatlakoztak a polgári engedetlenséghez

rtl.hurtl.hu

2022. február 21. 9:17

A vidéki iskolák mellett újabb fővárosi intézmények sorakoztak fel az ügy mögött.

Második hete folytatódnak a polgári engedetlenségi akciók az iskolákban, miután egy február 11-én megjelent kormányrendelet lényegében ellehetetlenítette a pedagógusok sztrájkjogát. A Telex cikke szerint hétfőn még több iskola csatlakozott az akcióhoz: a Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium, Szombathelyen a Zrínyi Ilona Általános Iskola és a szigetmonostori Zöldsziget Körzeti Általános Iskola tanárai. Budapesten többek között a Leövey Klára Gimnázium, a BGSZC II. Rákoczi Ferenc Technikum, a Fekete István Általános Iskola, és a Corvin Mátyás Gimnázium tanárai csatlakoztak az engedetlenséghez. A budapesti ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium volt diákjai közös nyilatkozatban fejezték ki a szolidaritásukat a tanárok mellett.

A Radnóti Miklós Gimnázium 31 pedagógusa nem veszi fel a munkát hétfőn. Az engedetlenség szervezője a Telexnek azt mondta, hogy csoportösszevonásokkal folyik az oktatás, a diákok nagy része bent van az iskolában.

A Zrínyi Ilona Általános Iskola 22 tanára már pénteken jelezte a lapnak, hogy csatlakozni fognak a polgári engedetlenséghez, és nem végeznek oktató-nevelő munkát. A Zöldsziget Körzeti Általános Iskola tanárai közül kilencen éltek a polgári engedetlenség eszközével. Nyilatkozatukban azt írják, hogy akciójukkal szolidaritásukat szeretnék kifejezni, kiemelve azon kollégájukat, aki egyedül is vállalta a tiltakozást. A Leövey Klára Gimnázium 33 tanára nem veszi fel a munkát hétfőn.

A kezdeményezéssel korábban az RTL Híradó is foglalkozott:

 Nyitókép: Dorosz Dávid / Facebook

#Belföld#pdsz#pedagógus sztrájk#polgári engedetlenség#sztrájk

Címlapról ajánljuk