Belföld

Márki-Zay Péter tanácsadója kivonul a nyilvánosságból Róna Péter államfőnek jelölése miatt

rtl.hurtl.hu

2022. február 19. 18:19

A miniszterelnök-jelölt gazdasági tanácsadója „huncut pici gazembernek” nevezte Rónát.

A Magyar Nemzeti Bank volt alelnöke, Király Júlia a Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelöltnek és az ellenzéki pártok gazdasági szakpolitikusainak írott levelében jelentette be hétfőn, hogy a továbbiakban nem vállal nyilvános szereplést az ellenzék kampányában – értesült az atv.hu

Király Júlia tavaly ősszel csatlakozott Márki-Zay Péter csapatához mint gazdaságpolitikai tanácsadó. Az együttműködés hónapokon át zökkenőmentes volt. Azonban a Jobbik nemrég megvétózta Iványi Gábor államfői jelölését az Országgyűlés márciusi választására, ahol a képviselők döntenek Áder János köztársasági elnök utódjáról. A Fidesz Novák Katalin volt családügyi minisztert jelölte, az ellenzék viszont Róna Péter közgazdász mellett döntött.

Ez viszont nagyon nem tetszett Király Júliának, aki hétfőn kora délután levelet írt Márki-Zay Péternek és a pártok szakpolitikusainak, és bejelentette, hogy a továbbiakban a nyilvánosság előtt nem képviseli az egyesült ellenzéket.

Ugyanis egy esetleges, Rónára vonatkozó kérdésre nem tudna mást válaszolni, mint hogy az ellenzéki államfőjelölt egy „huncut pici gazember”.

Király Júlia a döntését indokló levelében rendkívül súlyos vádakat fogalmazott meg Róna Péter egyetemi és vállalkozói pályafutásával kapcsolatban. Döntését véglegesnek nevezte, de ha Róna Péter valamilyen okból mégsem vállalja a jelöltséget, újra munkába áll.

Nyitókép: Király Júlia – Fotó: Beliczay László / MTI

#Belföld#róna péter#király júlia#államfőválasztás#köztársasági elnök#márki-zay péter#iványi gábor

Címlapról ajánljuk