Belföld

„Köszönjük Magyarország kormányának, hogy amíg ők mennek előre, addig mi hátra” – csak nehogy nálunk tankoljanak

rtl.hurtl.hu

2022. február 17. 10:59

Arra kéri vásárlóit a györkönyi benzinkút, hogy ne náluk tankoljanak, különben csődbe mennek.

A 95-ös benzinen 2 forint, a gázolajon 12 forint a vesztesége literenként a györkönyi benzinkútnak, ezért az üzemeltető a Facebookon kérte a vevőket, hogy lehetőleg ne náluk tankoljanak – vette észre a portfolio.hu. A veszteséget az üzemanyag hatósági árasítása okozza, a kormány 480 forintban maximálta a benzin és a gázolaj árát. Az eredeti intézkedés 2021. november 15-től február 15-ig tartott volna, de Orbán Viktor évértékelőjén bejelentette, hogy újabb 3 hónappal, május 15-ig meghosszabbítják.

Köszönjük Magyarország kormányának, hogy amíg ők mennek előre, addig mi hátra

– írta Facebook-posztjában a benzinkút üzemeltetője.

Persze nem csak a Tolna megyei Györköny benzinkútját érinti az intézkedés, de a hozzájuk hasonló kis vállalkozások számára a legfájdalmasabb. Más kutak is próbálkoznak a veszteség minimalizálásával, például korlátozzák az egyszerre vagy egy nap alatt összesen vásárolható mennyiséget. Erről az RTL Híradó is beszámolt:

 

Az azonban sokáig nem működött, legalábbis szabályosan, Gulyás Gergely február 16-án a kormányinfón jelentette be, hogy a kormány rendeletet hozott, amelynek értelmében tilos a mennyiségi korlátozás, a bezárt kutak üzemeltetését pedig szükség esetén átveszi a Mol.

Nyitókép: Nagy Attila Károly / rtl.hu

#Belföld#benzinkút#árstop#üzemanyag#benzin

Címlapról ajánljuk