Belföld

Első fokon törvényesnek ítélték a mozdonyvezetők márciusi sztrájkját

rtl.hurtl.hu

2022. február 11. 13:19

A béremelés elmaradása miatt márciustól határozatlan idejű sztrájkra készülnek a mozdonyvezetők. A MÁV-Start Zrt. bírósághoz fordult, de a bíróság megalapozatlannak találta a cég ellenkérelmét.

A Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítélete szerint jogszerű a Mozdonyvezetők Szakszervezete által márciusra meghirdetett sztrájk.

A béremelés elmaradása miatt márciustól határozatlan idejű sztrájkra készülnek a mozdonyvezetők. A MÁV-Start Zrt. bírósághoz fordult, mivel szerintük jogellenes a tervezett sztrájk és a szakszervezetek valótlanságot állítanak, amikor azt mondják, hogy tavaly nem történt többletkifizetés.

A bíróság a vasúttársaság ellenkérelmét megalapozatlannak ítélte – szúrta ki a Telex. A szakszervezet a végzés jogerőre emelkedéséig folytatja a munkabeszüntetés szervezését és kész a sztrájkkövetelés teljesítésére vonatkozó egyeztetésre.

A január 31-ei pedagógussztrájk is törvényes volt első fokon, de a másodfokú bíróság csütörtökön már azt mondta ki, hogy a munkabeszüntetés jogellenes volt.

Nyitókép: Vojnovics Ferenc mozdonyvezető egy felújított Jenbacher motorvonatban, a győri vasútállomáson 2019. június 14-én. – Fotó: Krizsán Csaba / MTI

#Belföld#mozdonyvezetők#máv#sztrájk#munkabeszüntetés

Címlapról ajánljuk