Belföld

„Több mint furcsa” – nyolcvan, Ausztráliába feladott csomag tűnt el Magyar Postán

rtl.hurtl.hu

2022. február 10. 13:06

Egy házaspár novemberben adott fel karácsonyra csomagot Ausztráliában élő lányának és két unokájának, de az valahogyan eltűnt. A család azóta küzd a Postával, hogy megtudják, mi történt. Egyelőre semmi eredmény. 

Nagyjából nyolcvan, Ausztráliába feladott csomag „tűnt el” a Magyar Postán, amiket november és december között adtak fel magyar családok – mondta el az RTL Híradónak egy apuka, aki feleségével a kint élő lányuknak és két unokájuknak adtak fel csomagot karácsonyra. Az azonban máig nem érkezett meg, és hiába próbálták megtudni, hogy mi történt, nem jártak sikerrel.

A Posta a férfi elmondása szerint két hónapig nyomozott az ügyben, majd közölte, hogy az ő rendszerük szerint elveszett a csomag, ami papíron megfordult Új-Zélandon is. A házaspár lánya közben az ausztrál postánál kereste a csomagot, de ott azt mondták, hogy oda soha nem érkezett meg.

Vártunk türelemmel, nem történt semmi

– mondta el a férfi az RTL Híradónak. Szerinte ez „több mint furcsa”. A család hosszú levelezésbe bonyolódott a Postával, de a férj állítása szerint semmilyen előrelépés nem történt. Végül már a fogyasztóvédelemhez, a hírközlési hatósághoz fordultak segítségért, és a rendőrségen is feljelentést tettek. Sőt, még azzal is megpróbálkoztak, hogy magánnyomozót fogadnak.

Az RTL Híradó megkereste a Magyar Postát, ahol azt mondták, a koronavírus-járvány okozta a csomagokkal kapcsolatos problémákat. Közlésük szerint azzal próbálkoztak, hogy Új-Zélandon keresztül juttassák el a csomagokat Ausztráliába, de ott „a hirtelen megugró csomagforgalom miatt a feldolgozás jelentősen lelassult, számos, nem csupán Magyarországról feladott küldemény várakozik náluk, melyeket várhatóan jövő hét elejéig továbbítanak Sydneybe."

További részleteket az esti RTL Híradóban tudhatnak meg az ügyről.

A Híradó riportja:

#Belföld#magyar posta#posta#ausztrália

Címlapról ajánljuk