Belföld

Schadl-ügyben inkább napirendre sem vették a belvárosi fideszesek az ellenzéki javaslatokat

rtl.hurtl.hu

2022. február 10. 12:18

Januárban az önkormányzat fideszes többsége azt is leszavazta, hogy vizsgálóbizottság alakuljon az V. kerületben Schadl György ingatlanügyeinek kivizsgálására. 

Három javaslatot tett Schadl-ügyben a fideszes vezetésű V. kerület ellenzéki frakciója, ám a kormánypárti képviselők azt is megakadályozták, hogy napirendre vegyék az előterjesztéseket – derült ki Kovács Alex Gábor, a képviselőcsoport vezetőjének Facebook-bejegyzéséből.

Mint arról lapunk beszámolt, néhány év alatt legalább húsz ingatlant vásárolt Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar letartóztatott elnöke, ezek közül kettő is az V. kerületi önkormányzattól került hozzá.

Belváros-Lipótváros ellenzéki frakciója ezúttal azt kezdeményezte, hogy

  • vizsgálják felül az ingatlanértékesítésekre vonatkozó kerületi jogszabályokat, az erről szóló jogszabályokat be is nyújtották.
  • A kerület hozzon létre egy alapot, amelyből visszavásárolhatják a Schadl Györgynek eladott ingatlanokat, ha erre lehetőség lesz. 
  • A kerület adjon át minden szükséges dokumentumot és adatot az V. és VII. kerületi ingatlaneladásokat vizsgáló fővárosi bizottságnak.

„Javaslatainkat még napirendre sem vette a fideszes többség – ami ékes bizonyítéka annak, hogy az V. kerület vezetése továbbra is homályban tartaná a Völner-Schadl-botrány belvárosi szálait. Vajon miért?” – írta Kovács Alex Gábor. 

Januárban az önkormányzat fideszes többsége azt is leszavazta, hogy vizsgálóbizottság alakuljon az V. kerületben Schadl György ingatlanügyeinek kivizsgálására. 

Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#schadl györgy#völner pál#korrupció

Címlapról ajánljuk