Belföld

Márki-Zay választási vitát akar Orbánnal, ezért plakátautókkal járják körbe az országot

rtl.hurtl.hu

2022. február 4. 14:47

További 1300 hirdetést helyez ki az ellenzéki kormányfő-jelölt mozgalma arról, hogy szerintük a miniszterelnök fél a vitától.

Márki-Zay Péter, az ellenzéki pártok közös miniszterelnök-jelöltjének mozgalma, a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) elindította országos óriásplakát-kampányát – közölte Bana Tibor független országgyűlési képviselő, az MMM nyugat-dunántúli koordinátora pénteken egy zuglói sajtótájékoztatón, amelyet az egyik már kihelyezett plakát előtt tartott. 

A képviselő szerint országosan összesen 1300 óriásplakáton jelenítik meg az országban a miniszterelnök-jelölti vita fontosságát.

Márki-Zay Péter ugyanis még január közepén hívta ki nyilvános választási vitára Orbán Viktor miniszterelnököt, ám Orbán helyett a Fidesz kommunikációs igazgatója, Hollik István reagált: szerinte Márki-Zay csak Gyurcsány Ferenc beosztottja.

„Minden magára valamit is adó demokráciában fontos, hogy a jelöltek ütköztessék a véleményüket, ezt az üzenetet akarják eljuttatni minél több helyre” – mondta Bana Tibor, aki szerint hét plakátautó is fogja járni az országot ezzel az üzenettel. Emlékeztetett, a Fidesznek tízszer annyi plakáthelye lesz a hamarosan induló választási kampányban, mint az ellenzéknek.

Bana szerint Orbán Viktor nem mer kiállni vitázni Márki-Zay Péterrel, mert ezen a vitán csak hazudni tudna, például az egészségügy és az oktatás valóságáról, az áremelkedésről és a korrupcióról.

A MMM kampánya mellett február 12-én az ellenzéki pártszövetség, az Egységben Magyarországért is plakátkampányt indít. Ekkor kezdődik a hivatalos választási kampány, és elindul a képviselőjelöltek ajánlásgyűjtése is.

Nyitókép: Bana Tibor / Facebook

#Belföld#márki-zay péter#orbán viktor#vita#plakát#országgyűlési választás 2022#mindenki magyarországa mozgalom

Címlapról ajánljuk