Belföld

Riasztást adott ki az OMSZ: száz kilométeres szelek érkeznek

rtl.hurtl.hu

2022. január 30. 5:28

Olyan erős széllökések várhatóak, hogy a piros riasztás sem kizárt. A hegyekben hózáporok is kialakulhatnak. 

Riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat az északi megyékre vasárnapra a viharossá fokozódó szél miatt. A területen az előrejelzés szerint akár a száz kilométer per órát is meghaladó széllökésekre kell számítani, de a magasabban fekvő területeken 110 kilométer per órát is meghaladó lökések is előfordulhatnak.  

Közben az egész ország területére figyelmeztetés adta ki a széllökések miatt. Öt megye kivételével mindenhol narancssárga figyelmeztetés van érvényben egészen éjfélig, mert a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 km/h-t. Vas, Zala, Baranya, Tolna és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre sárga figyelmeztetést adtak ki, ott hetven kilométer per órás széllökések várhatóak.

Vasárnap többórás napsütésre számíthatunk, valamint felhőátvonulásokra, amelyekből szórványosan fordulhat elő zápor, esetleg hózápor. A hidegfront mögött kialakuló záporokban esetleg az ég is megdörrenhet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 10 fok között alakul, de a délnyugati határ mentén 11, 12 fok is lehet, késő estére 1 és 5 fok közé csökken a hőmérséklet – közölte az OMSZ.

Nyitókép:Tűzoltók dolgoznak a főváros XX. kerületében, ahol egy felújítás alatt lévő üzlet tetejéről szakította le a lemezfedést a viharos szél 2022. január 17-én. MTI/Mihádák Zoltán

#Belföld#riasztás#Időjárás#vihar#szél#omsz

Címlapról ajánljuk