Belföld

Elismerte a fővárosi törvényszék elnöke, hogy fogadta Schadl Györgyöt

rtl.hurtl.hu

2022. január 28. 6:31

Szerinte viszont Schadl nem kérte tőle, hogy rúgjon ki egy bírót.

„Egy cikksorozat margójára” címmel két napja rövid közleményt adott ki a Fővárosi Törvényszék (FT) elnöke, Tatár-Kis Péter – írta a 444.hu.

A csak a bírósági dolgozók számára hozzáférhető írásban Tatár-Kis Péter arra a cikkre reagál, amely szerint találkozott Schadl Györggyel. A lehallgatott beszélgetések leirata szerint a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke azt akarta kijárni, hogy Tatár-Kis rúgjon ki egy PKKB-s bírót.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat összefoglalója szerint Tatár-Kis Péter azt mondta Schadlnak, hogy a bírót „nem tudja kirúgni, azonban

visszavonhatja csoportvezetői megbízását, illetőleg el tudja érni, hogy ne érezze jól magát a munkahelyén”.

A Fővárosi Törvényszéken a lap forrásai szerint nagy felháborodást okozott az ügy, és napokig beszédtéma volt, Tatár-Kis Péter pedig két írást is megjelentett a héten az FT intranetjén.

Az elsőt az elnöki kabinet jegyezte, és arról szólt, hogy a törvényszék elnöke jogi lépéseket tesz, hogy a „személyét érintően egy gyanúsított által tett kijelentések valóságtartalmára mihamarabb a nyilvánosság előtt is fény derüljön”. A másodikban pedig azt írja:

Valóban fogadtam a Magyar Végrehajtói Kar elnökét, de állítása szerint találkozójukon Schadl György csak egy PKKB-s belső dokumentumot »mutatott be«.

Az MBVK által jegyzett beadványban annak kivizsgálását kérte, hogy az miként kerülhetett külső kézbe. Ő ezt bejelentésként értékelte. Azt is írja, hogy Schadl nem kérte tőle, hogy a dokumentumot jegyző bírót mentse fel.

A hírportálon nekem tulajdonított mondat sem hangzott el, azt csupán az MBVK elnökének más személyekkel folytatott telefonbeszélgetései alapján igyekeznek általam elmondottként feltüntetni.

– fogalmazott. Tatár-Kis azt is megemlíti, hogy sem fegyelmi, sem egyéb kezdeményezésre nem látott alapot, és a bíró épp az ő javaslatára részesült magas kitüntetésben.

Nyitókép: Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar letartóztatott vezetője – Fotó: RTL Híradó

#Belföld#schadl györgy#fővárosi törvényszék#tatár-kis péter#korrupció#völner-ügy

Címlapról ajánljuk