Belföld

Novák Katalin: Ideológiai hidegháborúra kell berendezkednünk

rtl.hurtl.hu

2022. január 27. 9:48

Novák Katalin felfüggeszti Fidesz-tagságát, amint megválasztják köztársasági elnöknek. Mint mondta, tettekre készül, nem gesztusokra.

Ideológiai hidegháborúra kell berendezkednünk, ahol a szabadság és a szabadosság áll egymással szemben – mondta Novák Katalin, a Fidesz köztársaságielnök-jelöltje a Mandinernek adott interjúban. 

Megtisztelő, ha a nevem valahol Kövér Lászlóé mellett szerepel

Ezt arra a kérdésre válaszolta, hogy nem csalódott-e amiatt, hogy ő csak egy B-terv volt, és azért lett jelölt, mert Kövér nem vállalta.

Úgy vélte, a köztársaságielnök-jelöltek párthoz kötődése általános Magyarországon és külföldön is. A kérdés szerinte az, hogy hivatalba lépve képes-e az államfő a nemzet bármilyen egyéni vagy csoportérdek feletti egységét megjeleníteni. 

Mint mondta, a baloldali politikusok folyton női vezetőket követelnek, most pedig, hogy egy nő lehet a köztársasági elnök, előre bábunak minősítik. Szerinte ez a nők lenézése.

Tettekre készülök, nem gesztusokra. A nemzet egységének megjelenítéséhez a valamennyiünk számára közös teret kell megtalálni. 

– fogalmazott.

Hozzátette: ilyen a magyar nemzethez tartozás büszkesége, a családok védelme, örökségünk megóvása és gyarapítása, a tehetségek gondozása. Ezek szerinte nem világnézeti vagy pártpolitikai kategóriák.

A párttagságomat felfüggesztem, ahogy elődeim is tették 

– válaszolta egy kérdésre.

A világban nem csak az anyagi erőforrásokért, a politikai befolyás növeléséért folyik ádáz küzdelem – mondta Novák Katalin. Úgy vélte, ideológiai hidegháborúra kell berendezkednünk, ahol a szabadság és a szabadosság áll egymással szemben. Van tehát feladat, nem leszek tétlen államfő a nemzetközi térben sem – tette hozzá.

Nyitókép: Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs ülését követően tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnökség Kossuth téri épületében 2021. június 29-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

#Belföld#novák katalin#fidesz#köztársaságielnök-jelölt#köztársasági elnök#kövér lászló

Címlapról ajánljuk