Belföld

Két késsel szurkálta halálra terhes feleségét, a kislányuk szeme láttára

rtl.hurtl.hu

2022. január 26. 12:04

A férfi paranoid személyiségzavarban szenved, érthetetlennek tartja a történteket. A főügyészség tényleges életfogytiglanit kért a vádlottra.

Várandós felesége brutális meggyilkolása miatt állt szerdán a Szegedi Törvényszék elé egy szerb-magyar kettős állampolgár. A 41 éves férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, valamint magzatelhajtás bűntettével vádolják.

A vádirat szerint a válást tervező vádlott 2020. november 6-án reggel, szegedi lakásuk hálószobájában két késsel rátámadt hét hónapos várandós feleségére. A védekező nőt több mint harmincszor szúrta meg, elsősorban a fejét és a felsőtestét. Olyan erővel támadt, hogy az egyik kés pengéje eltörött. A szúrások közül több a magzatot is elérte. A nő a helyszínen életét vesztette, ahogyan a magzat is.

A gyilkosság alatt a hálószobában volt a házaspár közös, három és fél éves kislánya is, akit ezután a férfi felkapott, autóba ültetett, és elhagyta a helyszínt. A vádlott az édesanyjához ment, aki értesítette a rendőrséget. 

A férfi paranoid személyiségzavarban szenved, ami korlátozza beszámítási képességét. A vádiratban a főügyészség tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

A vádlott a bíróság előtt úgy fogalmazott, érthetetlennek tartja a történteket, kilenc éve harmonikus, kiegyensúlyozott kapcsolata volt feleségével. A tragédia előtt félelemben élt, úgy érezte, megfigyelik, csak hirtelen felindulásból fordult ügyvédhez a válás érdekében. A férfi nem tudott magyarázatot adni a gyilkosságra, azt mondta azonban, felesége még aludt, amikor először megszúrta. A tárgyalás szakértők meghallgatásával májusban folytatódik.

Nyitókép: Illusztráció - Fotó: MTI / Komka Péter

#Belföld#késelés#gyilkosság#terhes#szeged#bíróság

Címlapról ajánljuk