Belföld

Kocsis Máté szerint Völner Pál maradhat a Fidesz frakciójában, mert megilleti az ártatlanság vélelme

Mohos MátéMohos Máté

2022. január 25. 19:03

Szerinte nincs mit tenni, amíg nem születik ítélet a korrupciós ügyekben érintett kormánypárti politikusok ügyében.

Kocsis Máté szerint „van egy szervezet, amit úgy hívnak, hogy bíróság” – ennek kell döntenie, mielőtt Völner Pált vagy Boldog Istvánt kizárnák a Fidesz frakciójából. A frakcióvezető a 444 kérdésére azt válaszolta: mindenkit megillet az ártatlanság vélelme.

Völner Pál az után mondott le igazságügyi államtitkári pozíciójáról, hogy kiderült: rendszeresen fogadhatott el kenőpénzeket Schadl Györgytől, a bírói végrehajtó kar vezetőjétől. Azonban a Fidesz frakciójából nem zárták ki.

Én mint frakcióvezető azt gondolom, amit önnek is gondolnia kéne, ha nem propagandát gyártatnának éjjel-nappal. Hogy az ártatlanság vélelme mindenkit megillet. Tehát nem ön fog ítéletet hozni Völner Pál ügyében, és az a rossz hírem, hogy nem is én, hanem a bíróság

– mondta Kocsis.

Szerinte neki nem dolga, hogy elítélje, sem Völnert, sem Boldog Istvánt, sem Simonka Görgyöt. Abban viszont biztos, hogy Völner nem fog részt venni a Fidesz választási kampányában.

A Schadl György-féle vesztegetési ügy fejleményeiről az rtl.hu is rendszeresen beszámol: legutóbb arról írtunk, hogy Schadl páncélszekrényében egy közszereplőről szóló kompromittáló anyagok is lapulnak, illetve arról, hogy a letartóztatott végrehajtóikar-elnök kékvillogós autót akart. Az RTL Híradó többször is foglalkozott Völner Pál lemondásával és annak következményeivel.

Nyitókép: Kovács Attila / MTI

 

#Belföld#kocsis máté#völner pál#schadl györgy#simonka györgy#boldog istván

Címlapról ajánljuk