Belföld

Közvetlenül a betegsége előtt oltották be Csollány Szilvesztert

rtl.hurtl.hu

2022. január 25. 17:25

A Magyar Torna Szövetség főtitkára a koronavírus-fertőzésben elhunyt olimpikon családjával egyeztetve elmondta: egydózisú Janssennel oltották be Csollány Szilvesztert.

Közvetlenül a betegsége előtt kapott az egydózisú Janssen vakcinából a koronavírus-fertőzés következtében elhunyt Csollány Szilveszter – tudta meg az RTL Híradó a Magyar Torna Szövetség főtitkárától. Altorjai Sándor a sportoló családjával egyeztetve mondta ezt.

Az olimpiai bajnok tavaly november elején kapta el a koronavírust, súlyos állapota miatt műtüdővel próbálták életben tartani. Közösségi oldalán korábban néhány oltásellenes posztot is megosztott. A tornász korábbi edzőjével, Vereckei István volt szövetségi kapitánnyal is beszélt az oltásról.

Ő akkor annyit mondott, hogy ő nem oltatja be magát. És hogy a későbbiek során az megtörtént-e vagy nem, nem tudom.

fogalmazott a Híradónak Vereckei.

Az edző elmondta, rendszeres kapcsolatban állt Csollánnyal. Közvetlenül a betegsége előtt még beszéltek telefonon.

„99 százalékban voltam, hogy visszajön. Azon gondolkodtam, hogy egy kerti partin mivel fogom cikizni. Miket fogok neki mondani” – tette hozzá.

Csollány Szilveszter aktív sportolóként sokáig élt Budapesten, az elmúlt években azonban Sopronban telepedett le a családjával. Edzőként dolgozott, és az általa alapított egyesületben is nagy tervei voltak.

Az alábbi videóban Vereckei István nyilatkozatát láthatják:

#Belföld#csollány szilveszter#koronavírus#oltás#janssen

Címlapról ajánljuk