Belföld

Eltávolította az önkormányzat a kutyapárt fedett buszváróját Pécs belvárosából

rtl.hurtl.hu

2022. január 24. 5:53

Nem volt rá engedélyük. Egy másik helyen felállíthatják, de a történelmi belvárosban nem támogatta azt az önkormányzat.

Néhány hétig állt csak a Magyar Kétfarkú Kutya Párt színes, fedett buszvárója a pécsi Ágoston téren – írja a Szabad Pécs. Ahogy arról az RTL Híradó is beszámolt, a kutyapárt helyi szervezete nem kért előzetes engedélyt, de bíztak benne, hogy maradhat a színesre festett buszváró. Egy hasonló eset már történt a városban évekkel ezelőtt, még az előző, Páva Zsolt-féle fideszes városvezetés idején – emlékeztet a lap.

Mivel érdemi választ nem kaptak az áthelyezéssel kapcsolatban a kutyapárttól, a pécsi önkormányzat városüzemeltetési társasága a buszvárót saját telephelyére szállította megőrzésre – közölte a pécsi városháza. Közben megkezdik a saját buszváró telepítésére vonatkozó lakossági igények felmérését. A város azt már korábban közölte, hogy a kutyapárt buszváróját egy másik helyen felállíthatják, de a történelmi belvárosban és annak közelében nem maradhat.

Az utasváróval kapcsolatban nem csak a helyszínválasztás, hanem az engedély nélküli kialakítás is problémás az önkormányzat szerint. A pécsi autóbuszmegállókat és azok tartozékait a Biokom városüzemeltetési cég kezeli, amely a műszaki dokumentáció hiánya mellett azt is kifogásolta, hogy a kutyapárt buszvárójának komfortja nem megfelelő, a megálló nem rendelkezik szilárd burkolattal, ezért esős időben az utasok az átázott talajon, a sárban várakoznának, továbbá oldalborítás hiányában a váró szélvédelme sem megfelelő.

Az RTL Híradó korábbi riportja a megállóról:

Nyitókép: RTL Híradó

 

#Belföld#mkkp#magyar kétfarkú kutya párt#buszmegálló#buszváró#pécs#belváros

Címlapról ajánljuk