Belföld

Karácsony: A Magyar Zene Háza a barbár erőszak jegyében jött létre

rtl.hurtl.hu

2022. január 22. 17:34

De ha már megépült, akkor jobb használni a főpolgármester szerint.

Szombaton, a magyar kultúra napján rendezték a Magyar Zene Háza átadó ünnepségét, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök a beruházás méltatása mellett az azt ellenző baloldalt, illetve a főpolgármestert kritizálta.

„Nem véletlen, hogy a főpolgármester úrnak éppen máshol akadt ma dolga. Látva ezt a gyönyörű épületet, a tömött sorokat, a számos nemzetközi elismerést, a Napnál is világosabb, nekünk volt igazunk” – fogalmazott a kormányfő az MTI tudósítása szerint

Karácsony Gergely délután a Facebookon nyilvánult meg a témában.

„Szinte már hallom a szirénhangokat, hogy milyen szép lett az épület, nem is olyan nagy baj, hogy vannak épületek a Városligetben.  Így a kultúra napján különösen fontos emlékeztetni magunkat arra, hogy ennek az épületnek a létrejötte nem a kultúra, hanem a barbár erőszak jegyében történt.

Erőszak a város legfontosabb közparkjával szemben. Erőszak a kivágott fákkal és azokkal a több mint száz éves platánokkal is, amelyeknek a vízellátását teheti tönkre az épület. Erőszak a jogállammal szemben, hiszen az összes korábban létező jogszabályt meghekkelve egy külön lex-Városliget tette lehetővé a megépítését. Erőszak a népakarattal szemben, hiszen a közvélemény nagy része végig ellenezte a beépítést, a leállítását szorgalmazó népszavazási kezdeményezésemet pedig jogellenesen megakadályozták. A szó szoros értelmében brutális erőszak a beruházás ellen tiltakozó állampolgárokkal szemben, akiket bűnöző őrzővédők vertek agyba-főbe. És erőszak az adófizetőkkel szemben, mert ahogyan az lenni szokott az eredetileg tervezett költségeknek a sokszorosába került a beruházás – több mint 10 millióba került egy négyzetméter” – sorolta főpolgármester, aki  ennek ellenére senkit nem buzdít arra, hogy nem látogassa a Magyar Zene Házát.

Sőt, a beruházás okozta károkat leginkább azzal tudjuk csökkenteni, hogy ha már megépült, akkor használjuk. Zeneszerető emberként valószínűleg én is meg fogok ott fordulni

– írta.

Nyitókép: Karácsony Gergely / Facebook

 

#Belföld#karácsony gergely#magyar zene háza#városliget#orbán viktor

Címlapról ajánljuk