Belföld

Rogán Antal kabinetfőnökének cége szerezte meg a végrehajtói kar irodaházát

rtl.hurtl.hu

2022. január 20. 9:35

A Nagy Ádám alapította, 33 milliós bevételű cég vette meg a félmilliárdot érő, 1800 négyzetméteres ingatlant – állítja Hadházy Ákos a hozzá került bizonyítékokra hivatkozva.

Néhány napja derült ki a Völner Pál volt igazságügyi államtitkárt és Schadl Györgyöt, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar volt elnökét érintő korrupciós ügy nyomozati irataiból, hogy Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda minisztere kabinetfőnökének egyetemi vizsgáit Schadl György „könnyítette meg” befolyásával élve a Pécsi Egyetemen.

Nagy Ádám más módon is kapcsolódik Schadl Györgyhöz és a végrehajtói karhoz a Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő által megszerzett bizonyítékok szerint. Hadházy Facebook-oldalán csütörtökön azt írta, tavaly október elején a Rogán Antal kabinetfőnöke által alapított, 2020-ban 33 milliós bevétellel rendelkező Nadan Kft. megvásárolta a végrehajtói kartól (pontosabban az annak tulajdonában álló Városligetház 13 Zrt.– től)  a budapesti Szegedi út 35-37. alatt lévő 1800 négyzetméteres, a képviselő szerint minimium 500 millió forintot érő ingatlant.

Hadházy szerint az ingatlanvásárlás azért is „érdekes”, mert Nagy Ádám köztisztviselői fizetése „nem lehet 5-600 ezer forintnál több” és a kabinetfőnök a felügyelőbizottsági tagságaival sem kereshet papíron havi félmillió forintnál többet. A képviselő emlékeztetett: Schadl György tavaly november óta ül letartóztatásban, az ingatlanügylet pedig tavaly októberben történt.

Nyitókép: Nagy Ádám cégének Szegedi úti ingatlana – Fotó: Hadházy Ákos / Facebook

#Belföld#rogán antal#nagy ádám#schadl györgy#hadházy ákos#végrehajtói kar#korrupció

Címlapról ajánljuk