Belföld

Több mint 11 ezren írták alá a nyilvános miniszterelnök-jelölti vitáért indított petíciót

rtl.hurtl.hu

2022. január 20. 10:41

Ha összegyűlik 100 ezer aláírás, március 15-én felviszik a Várba.

Orbán Viktor álljon ki vitázni az ellenzék miniszterelnök-jelöltjével, Márki-Zay Péterrel – írja az aHang oldalán petíciót indító Civilek a demokráciáért.

A petíció leírása szerint a televízióban főműsoridőben közvetített vitát szeretnének Orbán Viktor és Márki-Zay Péter között. Ha összejön legalább 100 ezer aláírás, akkor a március 15-i összellenzéki tüntetés után felviszik a Várba.

Felidézik, hogy az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje vitára hívta Orbán Viktort. A felkérésre Hollik István reagált a következő szavakkal: „Mindenki tudja, hogy a baloldalon Gyurcsány Ferenc a főnök. Beosztottal pedig nincs értelme vitatkozni.”

A jelenleg több mint 11 ezer aláíró által támogatott petíció elindítói szerint a demokráciákban bevett gyakorlat a miniszterelnök-jelöltek vitája. 

A választóknak joguk van tudni, mit gondolnak az ország helyzetéről és jövőjéről azok az emberek, akik arra készülnek, hogy miniszterelnökként vezessék Magyarországot.

Felidézik, hogy Magyarországon utoljára 16 éve, a 2006-os országgyűlési választás előtt tartottak miniszterelnök-jelölti vitát, amit 4 millióan néztek. 

Nyitókép: aHang

 

#Belföld#orbán viktor#márki-zay péter#országgyűlési választás 2022#ahang#petíció#miniszterelnök-jelölt#vita

Címlapról ajánljuk