Belföld

Összegyűlt a 200 ezer aláírás az ellenzék kérdéseihez

rtl.hurtl.hu

2022. január 20. 18:10

A referendumot várhatóan ősszel tartják majd meg.

Összesen 470 ezer aláírást gyűjtött össze az ellenzék a népszavazási kezdeményezéshez – jelentette be Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt egy Karácsony Gergellyel közös Facebook-videóban. A politikus arról is beszélt, hogy mindkét kérdéshez 235-235 ezer aláírás érkezett, vagyis a szükséges, kérdésenként 200 ezer aláírásnál 35 ezerrel több.

 

Márki-Zay Péter arról is beszélt, hogy az aláírásokat most összekészítik, pénteken pedig leadják a választási irodának. Ezen az eseményen ő nem lehet jelen, mert éppen karanténban van a koronavírusfertőzése miatt.

Az ellenzék az alábbi kérdésekben tartana népszavazást.

  • Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI. törvényt?
  • Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 270 nap legyen?

Mivel azonban az aláírásgyűjtés elhúzódott, a fellebbezések és a jogi procedúra miatt várhatóan nem sikerül majd a referendumot az április 3-i országgyűlési választással egyidőben tartani. Ez azt jelenti, hogy könnyen lehet, hogy leghamarabb csak ősszel lesz népszavazás az ellenzék kérdéseiről.

A választás napján a kormány gyermekvédelminek nevezett kérdéseiről viszont szavazhatnak az emberek.

  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

Nyitókép: Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter – Fotó: Balogh Zoltán / MTI

#Belföld#ellenzék#márki-zay péter#karácsony gergely#népszavazás#fudan#álláskeresés

Címlapról ajánljuk