Belföld

Egyetlen nap alatt lezárta a szegedi egyetem a Völner-ügy miatt indult vizsgálatot

rtl.hurtl.hu

2022. január 18. 15:48

Az intézmény szerint nem történt szabályszegés a vizsgáztatások során.

Egyetlen nap alatt lezárta a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) azt a vizsgálatot, amit azért indítottak, mert a Völner-ügyben kiszivárgott lehallgatási jegyzőkönyvek szerint Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara elnöke közbenjárt azért, hogy pártfogoltjait átengedjék különböző vizsgákon.

Mint korábban megírtuk, a Pécsi Tudományegyetemen felfüggesztették annak a tanársegédnek a vizsgáztatási jogát, aki Schadl kérésére közreműködött abban, hogy Rogán Antal kabinetfőnöke, Nagy Ádám vizsga nélkül szerezzen érdemjegyet, de a végrehajtói kamara elnöke a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen (PPKE) Völner Pál rokonának érdekében is eljárt.

Szegedről Szabó Imre egyetemi tanár neve merült fel a nyomozati anyagokban – írja a 24.hu. Az SZTE kedden közölte: megvizsgálták az egyetem, illetve oktatói esetleges érintettségét, a rendelkezésre álló információk alapján megállapították, hogy a vizsgáztatással kapcsolatban szabályszegés nem történt, és a vizsgálatot lezárták.

Ugyancsak a 24.hu írta meg, hogy a PPKE-n is indul vizsgálat. Az egyetem rektori hivatala közleményében sietett leszögezni, hogy a vizsgáztatás menete, a feleletek értékelése az intézmény valamennyi karán, így a Jog- és Államtudományi Karon is szigorú rend szerint zajlik. Ugyanakkor arra való tekintettel, hogy a vizsgáztatás menetének megsértésére vonatkozó gyanú merült fel a nyomozati anyagokban szereplő információk alapján, belső vizsgálatot indítanak.

Nyitókép: Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora – Fotó: MTI/Rosta Tibor

#Belföld#völner pál#schadl györgy#szegedi tudományegyetem#pázmány péter katolikus egyetem

Címlapról ajánljuk