Belföld

Márki-Zay Péter: Aki nyakig van a NER-ben, annak még az egyetemi vizsgákon sem kell megjelennie

rtl.hurtl.hu

2022. január 18. 9:39

A miniszterelnök-jelölt szerint az elmúlt 12 év az erkölcsök rombolásáról is szólt.

„Az elmúlt 12 év az erkölcsök rombolásáról is szólt. Arról, hogy vezető fideszes ismerősének, barátjának lenni a legfontosabb »tudás«, ami Magyarországon elképzelhető. Üti a tehetséget, a szorgalmat és leginkább a tisztességet” – ezekkel a szavakkal kommentálta Facebook-oldalán Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, hogy a Völner-ügy egyik kulcsfigurája, Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke egyetemi vizsgákat intézett el Nagy Ádámnak, Rogán Antal kabinetfőnökének.

A Schadl-Völner-ügy nyomozati anyaga a 444-hez jutott el, eszerint sokan keresték Schadl Györgyöt, hogy segítsen nekik jogi diplomához jutni. Szó esik arról is, hogy Völner Pál volt államtitkár hozzátartozójának is „intézett” vizsgákat Schadl, de segíthetett abban, hogy Nagy Ádám, Rogán Antal kabinetfőnöke is átmenjen. 

Nagy Ádám ott sem volt a vizsgán, sőt a nyomozati adatok szerint még a vizsgára jelentkezést is Schadl intézhette a PTE Neptun-rendszerében

– írta erről az ügyről a Központi Nyomozó Főügyészség a lap szerint. 

Márki-Zay Péter Facebook-posztjában úgy fogalmaz: 

aki ma Magyarországon nyakig van a NER-ben, annak még az egyetemi vizsgákon sem kell megjelennie, mert fentről intézik, hogy átmenjen. 

Hozzáteszi: ez a történet kicsiben mutatja azt, ahogy a Fidesz az egész országot működteti, „a kiváltságosoknak mindent szabad, a szabályok csak a többiekre vonatkoznak, akik a félelmetes áremelkedések és a megélhetési válság javát is cipelik”. Márki-Zay Péter szerint ennek az „urambátyám világnak” fognak véget vetni április 3-án.

Nyitókép: Mohai Balázs / MTI

#Belföld#márki-zay péter#völner pál#schadl györgy#rogán antal#nagy ádám

Címlapról ajánljuk