Belföld

Győrfi Pál szerint semmi baj nincs a mentők vetkőzős videójával

rtl.hurtl.hu

2022. január 18. 19:12

Szerinte a mentődolgozók szövetségének alelnöke a feszültségkeltés szándékával bírálta a kisfilmet.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szerint semmi gond nincs azzal a videóval, ami a mentők új munkaruháját mutatta be – írja a Telex. A kisfilmben egy férfi lép be egy irodába, hogy ott helyben átöltözzön, miközben az addig unatkozó kolléganők vágyakozva nézik.

A Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének (MOMSZ) operatív alelnöke levélben tiltakozott a videó miatt az OMSZ főigazgatójánál arra hivatkozva, hogy a videó alkalmas a mentőkbe vetett lakossági bizalom megingatására. A Nem tehetsz róla, tehetsz ellene csoport alapítója, Mérő Vera pedig korábban azt mondta az RTL Híradónak, hogy nincs rendben, hogy a munkahelyükön vagy bárhol tárgyiasítsanak embereket, szerinte az ehhez hasonló megnyilvánulások idézik elő a munkahelyi zaklatást, és a videó a mentők megbecsültségén sem javít.

Győrfi Pál, az OMSZ kommunikációs és pr-vezetője ugyanakkor azt írta a Telexnek, hogy a kritikák alaptalanok, a kisfilmet a mentőszolgálat dolgozói azzal a céllal készítették, hogy „a humor eszközével” juttassák el az új munkaruhák érkezésének hírét a mentők Facebook közösségének tagjaihoz. Azt is írta, hogy a hír a kifogásolt bejegyzésnek köszönhetően sok embert elért, és fogadtatása a bírálatok ellenére is nagyobb arányban pozitív volt.

Azt is közölte Győrfi Pál, hogy az Országos Mentőszolgálat az elmúlt időszakban „komoly sikereket ért el a közösségi médiában, ma már közel 340 000 ember követi az oldalainkat, ami az edukációs, ismeretterjesztő tartalmak mellett a kreatív, vidám anyagoknak is köszönhető”. Szerinte a MOMSZ alelnökének levele a szakszervezet közösségét is megosztja, „vélhetően a feszültségkeltés szándékával íródott, érdemi reakciót nem tesz szükségessé”.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

#Belföld#mentők#győrfi pál#szexizmus

Címlapról ajánljuk