Belföld

Nem áll szóba a romaügyi kormánybiztos a Lungo Drom képviselőivel

rtl.hurtl.hu

2022. január 13. 7:50

Sztojka Attila egy hangfelvétel szerint a melegekkel és a Jobbikal riogatott, továbbá Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselőt bírálta. Most megüzente frakciótársainak, hogy ne keressék.

„A kormánybiztos úr kérése, hogy a jövőben őt közvetlen módon ne keressük sem telefonon, sem más formában” – írta egy emailben Csóka János, a Fidesz szövetségesének számító roma szervezet, a Lungo Drom az Országos Roma Önkormányzatban (ORÖ) lévő frakciójának vezetője. A Népszava szerint a kedden késő este körbe küldött levél címzettjei a Lungo Drom frakciószövetségének tagjai voltak.

Bár a levél nem nevesítette Sztojka Attila romaügyi kormánybiztost, a lap szerint aligha szólhatott másról a levél, mint róla. Csóka levele szerint ezentúl a felmerülő kérdéseket, az esetlegesen adódó problémákat a frakcióvezetőnek kell jelezni, nem Sztojkának.

Az rtl.hu is beszámolt róla, hogy a Népszava birtokába került hangfelvétel szerint a romaügyi kormánybiztos egyebek közt arról beszélt, hogy ha nem az Orbán-kormány nyeri a tavaszi választást, akkor a romaügynek vége: azt „vagy a Jobbik veszi át, vagy a melegek”. Szerinte ugyanis „a meleglobbi a romaügyre ráülve legaziálta magát”. Sztojka arról is beszélt, hogy a Lungo Drom elnöke, Farkas Flórián fideszes parlamenti képviselő lejáratódott a romák és párttársai körében is.

A kormánybiztos arra utalhatott, hogy a Farkas Flórián által koordinált „Híd a munka világába” program keretében eltűnt 1,6 milliárd forint ügyében különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A gyanú szerint a bűncselekményeket akkor követték el, amikor a romák munkaerőpiaci helyzetét javítani szándékozó programot az ORÖ irányította, amelyet akkoriban elnökként Farkas Flórián vezetett.

Nyitókép: Sztojka Attila Kiskunhalason november 5-én – Fotó: Rosta Tibor / MTI

#Belföld#országos roma önkormányzat#sztojka attila#farkas flórián#lungo drom

Címlapról ajánljuk